Banner Generator at Voidix.com



среда, 28. децембар 2011.


Da li ste u vezi sa nasilnikom?

ANTITABU | NEDELJA 18.12.2011

Bez obzira na lepotu, pamet ili obrazovanje, svaka žena može da postane žrtva nasilja u porodici.




1. Izolovao vas je od porodice i prijatelja

Emocionalno nasilan supružnik vas želi samo za sebe. On ne prihvata vaš život izvan veze, pa čak ni onaj koji podrazumeva porodicu i prijatelje. Sasvim je normalno i zdravo da se družite i sa drugim ljudima, zato ako vas on sprečava u tome, znak je da nešto nije u redu.

2. Vređa vas

Ako vas neko naziva pogrdnim imenima, pa makar i u šali, namera mu je jedino da vas povredi. Napasnici ponekad štite sebe kriveći vas i optužujući vas da ste previše osetljivi.

3. Krivi druge za svoje probleme

Ako mu je uvek neko drugi kriv, uključujući i vas, to je loš znak. Veza ne može da opstane ako jedan od partnera uvek odbija da prihvati odgovornost za svoje postupke.

4. Pije ili se drogira

Ne koriste svi nasilnici drogu ili alkohol, ali im je većina sklona. Zavisnost dovodi do nekontrolisanog ponašanja.

5. Uterao vam je strah u kosti

Ako se osećate uplašeno u njegovoj blizini, to nikako nije u redu. napasnici uvek pokušavaju da dominiraju uz taktike zastrašivanja.

6. Kažnjava vas za vreme koje niste proveli zajedno

Ovo ide uz tehnike izolovanja, kada vas on želi samo za sebe. Ako odete negde bez njega, kasnije ćete biti kažnjeni zbog toga.

7. Očekuje da ga dočekujete kao sluškinja

Nasilnik očekuje da se prema njemu ponašate kao prema kralju i da mu uvek budete na usluzi. On će tražiti da sve uradite za njega, bez ikakve ideje o njegovoj pomoći.

8. Ekstremno je ljubomoran

Ljubomora je jedna od osnovnih karakteristika napasnika. Njemu smetaju drugi ljudi u vašoj blizini, pa čak i vaše sopstvene želje i ciljevi u životu.

9. Kontroliše vas putem emocija

On je dobar manipulator i emocionalno vas kažnjava svaki put kada nešto nije po njegovom. Pokušaće da učini da se osetite krivom svaki put kada mu se usprotivite. Tada će da tvrdi da vas voli, pa čak i da vam se rasplače na ramenu, sve dok se ne oseti ponovo sigurnim.

10. Postaje agresivan

Ako ste u emocionalno nasilnoj vezi, postoje velike šanse da problem preraste u fizički. Prvo će početi da vas vuče za kosu ili da vas zgrabi za ruku, što su sve znaci upozorenja. Ako ste ranije primetili da ume burno da reaguje, razbija stvari, udara u zid i slično, vreme je da tu vezu okončate.

Foto: tizwas01 / www.sxc.hu

Архива чланака

Powered By Blogger

FACEBOOK