Banner Generator at Voidix.com



субота, 14. август 2010.

Не буш пукла!

Не буш пукла!: "'Ахтунг, забрањено купање Србима, четницима и псима. Бог и Хрвати', писало је на поруци која је уз ручну бомбу остављена на аутомобилу београдских таблица, на сплитској плажи Кашјуни.



Не буш пукла!

Ручна бомба на поруци "Ахтунг, забрањено купање Србима, четницима и псима. Бог и Хрвати", на ветробрану аутомобила београдских таблица дочекала је Б. Д (31), његову супругу и 14-месечну бебу при повратку са сплитске плаже Кашјуни у четвртак увече, пише "Јутарњи лист".

Б. Д. је на плажи био са супругом и дететом, а када су се око 19 сати упутили ка његовим родитељима у Мравинце, на паркираном "волву С 40" била је бомба са поруком.

"Плажа је препуна мале деце, не смем стварати панику. То је било прво што сам помислио. Ако позовем полицију, паника је неминовна. Нисам желео да правим гужву и проблеме. Нисам желео ни да плашим супругу", испричао је новинару загребачког листа, рођени Сплићанин који живи у Београду.

Како тврди Б. Д, након што је проценио да нема опасности, спремио је бомбу и поруку у кесицу, кесицу у торбу, а торбу у пртљажник, одвезао супругу и дете у стан родитеља у Мравинце и тек онда отишао у полицију и предао садржај кесице.

"Тек кад сам полицији давао исказ почео сам да се тресем. Схватио сам колико сам рескирао, живот супруге и детета", навео је сaговорник "Јутарњег листа".

"После ме је полиција упозорила да избегавам ту плажу, а препоручили су ми и да ставим неку ознаку Торциде (навијачи Хајдука) у ауто", рекао је Б. Д. чији родитељи имају стан у Мравинцима.

"

http://webvideocall.oovoo.com/callme/acafaca68/243

Strategija za mlade: Borba protiv neadekvatnih studija, neradnika i manjka veština

Strategija za mlade: Borba protiv neadekvatnih studija, neradnika i manjka veština: "

Zaključak sa jučerašnjeg skupa “Okrugli sto povodom bare bez krokodila” koji je okupio dvadesetak osoba koje su zainteresovane za razvoj e-poslovanja i e-marketinga u srbiji može se svesti u konstataciju @irecevic:


- Novac od marketinga se nalazi svuda i ima vaše ime na sebi – pomerite zadnji deo tela da ga uzmete.


Po mom mišljenju, drugi bitan zaključak sa ovog skupa su potvrdili nekoliko studenata koji su bili tamo prisutni:


- Preko 95 odsto studenata neće i ne želi da radi ništa dodatno na svojoj edukaciji za vreme studiranja.


Prethodna konstatacija data je u kontekstu činjenice da na Webu čak i u Srbiji ima dosta posla (na skupu je čak i javno data ponuda za jedan ozbiljan posao), ali nema ko da ga radi. Mladi koji se specifično spremaju za poslove u vezi sa Internetom jednostavno u dramatičnoj većini NE ŽELE da za vreme studiranja rade ništa drugo, već da završe ispitne obaveze da bi na kraju dobili DIPLOMU, za koju većina i dalje misli da je dovoljna stvar da bi se dobio posao.


Strategija za mlade:

Studenti bi trebalo da se bore za kvalitetnu edukaciju, primerenu primenljivim znanjima i veštinama za postojeće tražene poslove!


U kontekstu prethodnog pasusa, u današnjim novinama Blic nalaze se tri članka na temu studiranja i mladih (nisu na Webu), od kojih su dva članka na temu aktuelnih svetskih tema iz oblasti edukacije, uključujući ovde već obraćenu temu budućnosti u online edukaciji (još dva teksta koje vredi pročitati), kao članak na temu precenjenih (elitnih) studija u odnosu na stvarne kompetencije onih koji su završili veoma cenjene fakultete (uključujući i popularne MBA studije). Treći tekst je na temu donošenja strategije za mlade u okviru ovih dana veoma popularne teme “Godina mladih“.


nezapolenost-strukeMediji već mesecima izveštavaju o neadekvatnim (neprimeljivim) studijskim programima, i o tome kako fakulteti pripremaju i dalje profesionalne profile za koje već godinama nema posla u privredi.


U trenutnom obrazovnom sistemu Srbije najaktuelnija su dva problema sa aspekta velike nezaposlenosti mladih:



  1. Na fakultetima se ne izučavaju veštine potrebne za rad na poslovima za koje postoji potreba na tržištu rada.

  2. Čak je i statistički dokazano da veliki broj studenata ne studira da bi naučio da radi određene poslove, već da dođe do diplome na osnovu koje će “naći neki (plaćeni) posao“.


Kao što sam ovde već pisao, po sopstvenom iskustvu sam video kako izgleda kada preko 90 odsto studenata u jednoj generaciji nije zainteresovano nizašta, veliki broj njih studira da bi odložilo fakultet, ili “još bolje” da bi izbegli da se zaposle posle srednje škole (roditelji hoće da ih zaposle, ali se oni “naprasno” zainteresovali za studiranje).


Kao što iskustva iz mnogo razvijenije Amerike pokazuju, najveći problem sa zapošljavanjem mladih jeste nedostatak potrebnih veština za konkretne poslove za koje se mladi školuju. Ako se te veštine ne mogu dobiti u školama i fakultetima (formalno obrazovanje), treba doći do njih ili samostalno (Internet), ili preko različitih relevantnih stručnih sertifikata i obuka (neformalno obrazovanje).


Posebna priča je samo predstavljanje veština koje nezaposleni poseduje, a Internet (blogovi) za to mogu veoma ozbiljno da pomognu (demonstrirajte na blogu šta znate da radite i kako biste to radili). U pomenutom članku na temu neadekvatnih veština bivših studenata u SAD, pominje se da je veoma često u potrazi za poslom u poslednje vreme bitno imati dobar Facebook i Linkedin profil, u kojem se nalaze linkovi do interaktivnog predstavljanja veština kandidata za posao.


Moj je stav inače da ako ne možeš da pronađeš posao, kreni sam da radiš ono što misliš da možeš i želiš. Blog u tom kontektu može veoma dobro da posluži kao okruženje u kojem se može testirai potreba za takvim poslom.



Rating: 1.0/10 (1 glas cast)



"

http://webvideocall.oovoo.com/callme/acafaca68/243

среда, 11. август 2010.

Novi izgled Gmail-a

Novi izgled Gmail-a: " Najpopularniji besplatni webmail servis donemo je nove promene koje osim sitnih “kozmetičkih” izmena, uključuju i one vezane za raspored interfejs elemenata. Google-ov Gmail opasno se bliži brojci od 200 miliona korisnika, a kako bi im pojednostavnio korišćenje, te ga učinio ugodnijim za svakodnevnu upotrebu, Google stalno uvodi neke nove promene.
U sklopu najnovijeg redizajna interfejsa korisnicima su [...]

Positive

"

http://webvideocall.oovoo.com/callme/acafaca68/243

Изградња путне и канализационе мреже у насељу Кудош

Изградња путне и канализационе мреже у насељу Кудош: "

10. август 2010.

Увећај-Асфалтирање Кудоша Увећај-Асфалтирање Кудоша

Почели су радови на изградњи путне и канализационе мреже у делу румског насеља Кудош. Реч је о асфалтирању Језерске, Кудошке, Нове и улице Седме војвођанске бригаде. Ново насеље у овом делу града формирало се у последњих неколико година, али без завршене инфраструктуре.

"

http://webvideocall.oovoo.com/callme/acafaca68/243

Архива чланака

Powered By Blogger

FACEBOOK