Banner Generator at Voidix.com



среда, 7. јул 2010.

Трка испред бикова

Трка испред бикова: "Традиционална трка 'испред бикова' и ове године је намамила најбрже Шпанце и љубитеље адреналина на улице Памплоне. У трци која је трајала 2,24 минута повређене су најмање две особе.

Трка испред бикова"

http://webvideocall.oovoo.com/callme/acafaca68/243

недеља, 4. јул 2010.

Надал освојио Вимблдон

Надал освојио Вимблдон: "Први тенисер света Шпанац Рафаел Надал тријумфовао је на Отвореном првенству Енглеске у Вимблдону, пошто је у финалу победио Чеха Томаша Бердиха резултатом 6:3, 7:5, 6:4. Била је 14. узастопна победа Надала на најпрестижнијем грен слем турниру и друга титула заредом.

Надал освојио Вимблдон

Прву је освојио 2008. године, а лане је био приморан да откаже учешће на том турниру због повреде леђа и колена.

Надалу је то осма грен слем титула у каријери. Поред две са Вимблдона, он има пет трофеја са Ролан Гароса и један са Отвореног првенста Аустралије у Мелбурну. До сада није успео да победи само на УС опену у Њујорку.

У дуелу против Бердиха први играч са АТП листе приказао је изванредну игру. Од првог до последњег гема контролисао је резултат и Чех није имао готово ниједну прлику да га угрози.

Једини мали пад концентрације Надал је имао у првом гему другог сета, када је Бердих три пут пропустио да реализује брејк шансе. Пре и после тога, Шпанац је био веома сигуран.

Надал је најбоље одиграо први сет, у којем противнику није омогућио ниједну прилику за брејк, а сам је искористио обе шансе да Бердиху одузме сервис.

У другом сету је одлука пала у 12. гему, када је Надал поново искористио једину прилику за брејк, а након тога је било јасно да је меч решен.

Тако Бердих није наставио фантастичан низ победа на овогодишњем Вимблдону. Успео је да савлада Родџера Федерера и Новака Ђоковића, али је по свој прилици био исувише импресиониран својим првим грен слем финалом у каријери, па против Надала није приказао све што зна.

"Увек сам сањао о овом трофеју. Ово је за мене четврто финале. Драго ми је да сам победио. Томаш је имао сјајну сезону и желим му да тако настави", рекао је Надал.

Према његовим речима, прошле године било му је веома тешко што је због повреде морао да напусти турнир.

"Хвала публици што је увек била уз мене. Победити на Вимблдону је испуњење сна. Пресрећан сам што сам то успео и пре две године", рекао је Надал.

После меча Бердих је нагласио да су ово биле две сјајне недеље за њега.

"Рафаел је данас био превише јак за мене. Показао је да је прави шампион и заслужио је да победи", рекао је Бердих, који ће од сутра бити осми тенисер на АТП листи.

Наградни фонд турнира је 13.725.000 фунти, а победнику је припало милион фунти.

"

http://webvideocall.oovoo.com/callme/acafaca68/243

Архива чланака

Powered By Blogger

FACEBOOK