Banner Generator at Voidix.com



уторак, 5. јануар 2010.

Помен жртвама из Кравица

Помен жртвама из Кравица: "У Кравици код Братунца обележено 17 година од масакра над Србима у том селу. На православни Божић 1993. године муслиманске снаге из Сребренице убиле су 49 мештана, и запалили српске куће. За тај злочин још нико није одговарао.


Помен жртвама из Кравица

Обележено 17 година од масакра над Србима у Кравици код Братунца. На православни Божић 1993. године муслиманске снаге из Сребренице убиле су 49 мештана, и запалиле 688 српских кућа и око 2.000 помоћних објеката.

Парастос је служен у цркви светих апостола Петра и Павла, а потом су упаљене свеће и положено цвеће на централно спомен-обележје настрадалим Србима регије Бирач.

Парастосу је присуствовао и министар рада, борачко инвалдиске заштите Републике Српске Раде Ристовић, као и представници борачких категорија становништва и представници локалних органа власти Братунца и других општина регије Бирач.

За тај злочин још нико није одговарао. Према подацима Владе Републике Српске, снаге под командом Насера Орића на подручју Сребренице, Братунца и Зворника у првој години рата убиле су више од 1.200 српских цивила, а према обавештајним подацима владе Републике Српске, Орић је руководио нападом на село Кравице.

Хашки Трибунал ослободио је 3. јула 2008. године Насера Орића кривице за злочине над Србима 1992. и 1993. године.

"

недеља, 3. јануар 2010.

Zašto se svađamo između sarme i pečenja

Zašto se svađamo između sarme i pečenja: "

Zašto se svađamo između sarme i pečenja
Praznična slavlja kod nekih ostavljaju osećaj izmorenosti, tuge, usamljenosti... naročito kada između sarme i pečenja dođe do svađe.

"

Архива чланака

Powered By Blogger

FACEBOOK