Banner Generator at Voidix.com



субота, 29. јануар 2011.

HOĆE LI NEKO STATI NA KRAJ OVIM ŠTETOČINAMA

Dulić za sajt dao 25.000 evra

29. januar 2011. | 12:47 | Izvor: Politika
Beograd -- Ministarstvo životne sredine je sa firmom Logik internet iz Niša za izradu veb portala akcije „Očistimo Srbiju“ sklopilo ugovor vredan 25.000 evra.



To tvrdi nevladina organizacija Koalicija za nadzor javnih finansija, a prema faksimilu ugovora overenog 22. aprila prošle godine, dostavljenog Politici, ministarstvo se obavezalo da za ovu uslugu isplati 2.561.013 dinara, što je po tadašnjem kursu, navodi koalicija, iznosilo 25.000 evra.

Koalicija u saopštenju poziva ministra Olivera Dulića da objasni zašto je za uslugu čija je tržišna vrednost, prema njihovim navodima, 1.000 evra, odobrio plaćanje 25 puta većeg iznosa.

U faksimilu ugovora, koji su potpisali Bojan Đurić, državni sekretar u pomenutom ministarstvu, i Nikola Savić, direktor Logik interneta, navodi se da je ponuda te firme izabrana kao najpovoljnija u postupku javne nabavke male vrednosti. Ponuda je upućena 30. marta a prihvaćena je 6. aprila. Naručilac, to jest ministarstvo, obavezalo se da deset dana po zaključenju ugovora kao avans isplati trećinu ugovorene sume, odnosno 768.340 dinara, a ostatak u roku od deset dana po ispostavljenoj fakturi i kvalitetno izvršenoj usluzi.

Portal je podignut na adresi www.ocistimosrbiju.rs i naoko deluje skromno. Kako je za objasnilo nekoliko programera,dizajn i postavljanje portala može da košta po nekoliko hiljada evra, ali nisu mogli da se sete kada su poslednji put čuli za skuplji od 5.000 evra, bar u Srbiji. Cena od 25.000 evra im je svima zvučala krajnje nerealno.

Bojan Đurić kaže da je procedura poštovana i da su ostale ponude koje su dobili bile mnogo nepovoljnije a jedna je premašila i 40.000 evra. Prema njegovom objašnjenju, portal još nije dovršen, zbog čega se trenutno možda čini kao da nije vredan tolikog novca, a za nekoliko dana bi trebalo da bude potpuno opremljen.

U njemu će se nalaziti dve baze podataka, jedna o svim deponijama u Srbiji, i legalnim i divljim, druga sa podacima javnih komunalnih preduzeća i privatnih firmi koje su dobile koncesije za upravljanje otpadom. Portal će biti interaktivan tako da će ta preduzeća moći da ga sama neprekidno dopunjuju svežim podacima.

“Portal je rađen u programu CMS, što je malo ozbiljniji kompjuterski jezik od onog koji se primenjuje za obične sajtove. Na njemu će građani moći da nađu mape i podatke o lokacijama deponija, dok će opštine imati dostupne informacije o kapacitetima ostalih lokalnih samouprava”, objašnjava Đurić.

Kako dodaje, to je važno zato što one imaju obavezu da se udruže i formiraju regionalne deponije i sisteme za upravljanje otpadom.

“Da bi znali s kim da se udruže od graničnih opština, moraju znati ko ima koliko smeća, koliko kamiona i kakvu opremu na njima, koliko zaposlenih i koja je njihova struktura, broj i vrste sudova i kontejnera za razne vrste smeća. Takve podatke oni do sada nisu uspevali da prikupe zbog loše uzajamne komunikacije”, kaže pomoćnik ministra.


“Kada portal bude završen nijedna od njih neće moći da kaže kako nije imala dovoljno podataka da bi mogla da zatvori sistem upravljanja otpadom. A to je nužno i zbog naših građana i zbog obaveza prema Evropskoj uniji. Zato je ovaj portal važan i vredi tih para”, navodi Đurić, koji dodaje da, koliko se on seća, dogovorena cena je bila 21.500 evra.

Đurić nije mogao da nam odgovori da li je celokupna svota isplaćena niškoj firmi.



  1. Doktore Dulicu, poslednjih 10 godina imam firmu za programiranje, izradu sajtova i outsourcing za strane firme.

    Upravo sam pogledao sajt ocistimosrbiju.rs i mogu vam reci da ste moju firmu angazovali ustedeli bi barem oko 23-4 hiljada eura.

    I lepshe bi vam izlgedao sajt, ali sta vas to briga, vazno je da ste vi istalili tjar sa vashim kumovima koji su radili posao, kao sto to radite i sa drugim kumovima na drugim poslovima..

    Teska robija vas cheka doktori...
    (Sin Bludimir, 29. januar 2011 13:27)

    # Link komentara

  2. E Dulicu Dulicu...drzava se raspada a ti dajes 25000 evra na sajt cija je vrednost maximalno 5000. Verovatno ti neki dalji rodjak drzi tu firmu sto je izradila sajt!
    Ugledaj se na Tomicu pa daj i ti otkaz i nemoj nas bacati u sto vecu dubiozu
    (Magdalena, 29. januar 2011 13:23)

    # Link komentara

  3. “Portal je rađen u programu CMS, što je malo ozbiljniji kompjuterski jezik od onog koji se primenjuje za obične sajtove. Na njemu će građani moći da nađu mape i podatke o lokacijama deponija, dok će opštine imati dostupne informacije o kapacitetima ostalih lokalnih samouprava”, objašnjava Đurić.

    “Kada portal bude završen nijedna od njih neće moći da kaže kako nije imala dovoljno podataka da bi mogla da zatvori sistem upravljanja otpadom. A to je nužno i zbog naših građana i zbog obaveza prema Evropskoj uniji. Zato je ovaj portal važan i vredi tih para”, navodi Đurić, koji dodaje da, koliko se on seća, dogovorena cena je bila 21.500 evra.

    Neverovatno. Kad god se objavi neka prevara oni imaju izgovor. SAmo procitajte sta kazu "strucnjaci"!! Samo ovaj ugovor je dovoljan da neko pokrene krivicni postupak. Na zalost sa ovakvim tuzilastvom, sudstvom to se nece desiti....
    (B30, 29. januar 2011 13:28)

    # Link komentara

  4. Auuuu, Dulicu. Pa zar ti mislis da je narod stoka i da nista ne zna? Varaj, varaj, zavrsices pre ili kasnije u zatvoru. Samo jos malo.
    (Posetilac, 29. januar 2011 13:17)

    # Link komentara

  5. Naravno da web dizajneri nece govoriti protiv sebe i umanjivati cenu, ali ako se uzme u obzir, dizajn, funkcionalnost, sadrzaj i marketinska poruka, relano ovo je sat za par hiljada evra. Nikako vise. To sto je jos 'neka' firma dala naduvanu ponudu od 40 hiljada nije argument da ovo vredi 25. Prevara na nivou Satelita, pogotovo u vreme opste oskudice u drustvu.
    (Rex, 29. januar 2011 13:39)

    # Link komentara

  6. "Portal je rađen u programu CMS, što je malo ozbiljniji kompjuterski jezik od onog koji se primenjuje za obične sajtove."
    o_0
    Pa da l' ste vi normalni, majke vam???
    (nemanja, 29. januar 2011 16:02)

    # Link komentara

  7. ocistimo srbiju, ... motkom.
    (h, 29. januar 2011 15:28)

    # Link komentara

  8. Klasično pranje para.
    Ali nema veze, ionako niko nece zbog toga odgovarati.
    (Crni, 29. januar 2011 13:37)

    # Link komentara

  9. Ja sam web dizajner, pravim sajtove više od 12 godina i ovo što sam video ne vredi ni 1000€! Ma kakvi 1000, ne vredi ni 500!

    Za 25000€ u našim uslovima mogu da dobiju... pa.... Google!
    (vladimir, 29. januar 2011 14:45)

    # Link komentara


петак, 28. јануар 2011.

Sedište kompanije Skype u Luksemburgu


Svakodnevni besplatni razgovori sa rođacima koji žive preko bare su postali sasvim normalni zahvaljujući Skypeu. Pogledajmo kako izgleda njihovo novo sedište u Clausenu.

Zadatak arhitektonskog tima WAM bio je da staru zgradu pivare pretvore u moderan kancelarijski prostor u kojima će veliki broj zaposlenih moći lako međusobno da komunicira, razmenjuje ideje i da se prijatno oseća na svom radnom mestu.

Posebno je interesantno rešenje tavanice koja je dobila svoj oblik spram topografije obližnjeg terena. Naime, pored zgrade teče reka pa je i tavanica rešena kao valovita konstrukcija koja skriva osveljenje i celokupnu infrastrukturu. Arhitekte iz WAM-a kažu da ovakva fluidna rešenja postiču ljude na istraživanje i kreativnost. Videćemo kako će Skypeu ići posle popuplarizacije ostalih besplatnih servisa za razgovor poput Google Talka…

Kancelarije su kružne poput ostva u reci i postavljene su u glavnom koridoru kako bi im se lako pristupilo. Fasada je ventilisana pa obezbeđuje efikasno hlađenje i zagrevanje prostora kao i dovoljnu količinu svetla sa pogledom na lep krajolik.

уторак, 25. јануар 2011.

Наше вести нису званичне, али су истините!


Сви знамо да у математици постоји потребан и довољан услов. Потребан услов да би били Црква је Света Тајна крштења. Али, то је само потребан, али није довољан услов за наше спасење и да би били Црква. Потребно је још да се држимо Божијег Закона, односно, како каже Свети Јустин Ћелијски: “Да свестрано кроз Свете Тајне и Свете Врлине растемо у меру раста висине Христове”.

Црква могу бити само оне крштене душе које се држе Божијег Закона и који се труде да живе по Светим Тајнама и Светим Врлинама. Познато је да преосвећени владика Артемије, заједно са његовим монасима не пропагирају никакве јереси, нису нарушили Божији Закон, јер се труде да живе Свето-врлинским животом, чувајући Православну веру чисту и аутентичну, као што су нам је предали Свети Апостоли и Свети Оци Цркве. Они и јесу Црква, Стуб и тврђава Истине и на њих се сви ми треба да угледамо који желимо да останемо Црква и да се у њој спасемо.

Не може се рећи да су Црква они који свесно и упорно пропагирају свејерес екуменизма, који уводе разне новотарије у СПЦ, који се клањају римском папи, који игноришу верни народ који им је Бог поверио, ради некаквих глобалистичких утопија, и који се не држе канона Светих Апостола и Светих Отаца Цркве, већ крше Божији Закон. Клевете, лажи, гордост, среброљубље, лицемерство, фарисејство и друго, наравно, немају никакве везе са Светим Врлинама, већ напротив то су греси, од којих су неки и смртни.

Раскол у Цркви никад не може направити онај ко се држи Божијег Закона и ко живи по Светим Тајнама и Светим врлинама, јер они увек остају ЦРКВА, Стуб и Тврђава Истине. Раскол могу да направе и из Цркве да изађу само они безумници који пропагирају разне јереси и крше Божији Закон, зато што не живе по Светим Тајнама и Светим Врлинама. Треба нагласити да екуменизам није само јерес већ СВЕЈЕРЕС!

Екуменизам је, дакле, скуп многобројних јереси или свејерес. Зар се може рећи за безумне епископе који пропагирају екуменизам и иду по разним екуменистичким “парасинагогама” молећи се разним демонима, да су Црква, само зато што су крштени? Тако исто, зар се може рећи за епископе који крше Божије Заповести, па признају и клањају се другим боговима, рецимо папи римском, а не Живом Богу да су Црква, само зато што су крштени. Зар се може рећи за гордељиве и надмене епископе, лицемере и фарисеје, који игноришу свој православни верни народ ради својих неких глобалистичких поимања и ставова да су Црква, само зато што су крштени? Зар се може рећи за епископе који свесно крше каноне Светих Апостола и Светих Отаца Цркве и сам Божији Закон да су Црква, само зато што су крштени? Шта рећи за те издајнике Православља и Србства, који не сабирају него растурају све оно што су сабирали Свети Оци током 20 векова Хришћанства, да ли су Црква, само зато што су крштени?

Тешко вама лицемери и фарисеји – недостојни епископи српски! Не плашите више Правосавни верни народ вашим измишљотинама да владика Артемије, његово монаштво, свештенство и верни православни народ српски прави раскол у Цркви. Не затварајте другима врата у Царство Небеско, ако ви не желите да уђете у Њега! Нико вам не брани да идете широким путем којим сте наумили, али немате право да у име Цркве, којој очигледно и не припадате, верном народу просипате отров адске ваше душе.

Потпуно разумем одлазак монаха и монахиња из Рашко – призренске епархије. Крајње је време да се СВИ ЕПИСКОПИ СРПСКИ КОЈИ СЕ СМАТРАЈУ ДА СУ ЦРКВА САСТАНУ И СПРЕЧЕ ОДЛАЗАК МОНАХА ИЗ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ И ТИМЕ САЧУВАЈУ СРБИЈУ У СВОЈИМ ГРАНИЦАМА. ТО ЈЕДИНО МОГУ УРАДИТИ АКО СЕ ПОНИШТЕ БЕЗАКОНЕ ОДЛУКЕ БЕЗАКОНИХ И НЕЦРКВЕНИХ ВЛАДИКА И ВРАТЕ ПРЕОСВЕЋЕНОГ ВЛАДИКУ АРТЕМИЈА НА КОСОВО и његову Епархију. Ако то не урадите, сви епископи ће бити криви и пред Богом и пред народом за све последице.

Стубови и тврђаве Истине остају увек Црква, јер је истинит Онај ко је рекао да врата паклена не могу надвладати Цркву коју је Христос створио.

Недељко

Архива чланака

Powered By Blogger

FACEBOOK