Banner Generator at Voidix.com



четвртак, 22. децембар 2011.

Новак деци Србије

Новак деци Србије:

Ђоковић је од августа ове године, када је постао амбасадор УНИЦЕФ-а, посетио инклузивни вртић у Смедереву који похађају деца из најмаргинализованијих група, као што су малишани са сметњама у развоју и они који живе у ромским насељима.

"Надам се да ће моја донација и подршка донети промену у животима малишана у Србији, посебно оне деце која имају ограничене могућности да достигну своје пуне потенцијале, рекао је Ђоковић. Он је нагласио да "изградња солидног темеља у раним годинама не само да помаже детету да оствари своје пуне потенцијале, него доприноси и изградњи бољег друштва у целини.

Ђоковић, такође, промовише и кампању УНИЦЕФ-а у Србији за продају честитки и производа, како би помогао прикупљање финансијских средства за угрожену децу у целом свету.

"УНИЦЕФ веома цени Новакову посвећеност правима деце, и посебно његово ангажовање на пољу раног развоја најугроженије деце, што је критична област у Србији, изјавила је директорка УНИЦЕФ-а у Србији Јудита Рајхенберг.

Ђоковић је почео да игра тенис када је имао четири године, а пробој на светску сцену остварио је са 16 година. Од тада је освојио укупно 28 титула, од којих четири гренд слема - 2008. и 2011. године Аусталијен опен, Вимблдон и Ју-Ес опен. У децембру ове године. Међународна тениска федерација прогласила га је светским шампионом.

"Желим да помогнем деци у Србији и у целом свету да остваре своје снове. Сва деца имају права и та права морају да се штите, поручио је Ђоковић.


Архива чланака

Powered By Blogger

FACEBOOK