Banner Generator at Voidix.com



субота, 25. септембар 2010.

Чекајући судског извршитеља

Чекајући судског извршитеља: "Уколико желите да наплатите новац на име обештећења, а окривљени одбија да плати, па суд донесе одлуку о заплени његове имовине, једини начин је да унајмите свог бравара. Међутим, нико неће да се прихвати посла да обија туђи стан.

Чекајући судског извршитеља

У Србији је у просеку потребно да прође више од 600 дана од доношења до извршења пресуде, кажу у Министарству правде. Неко на тај начин може да избегне затвор. Дешава се и да оштећени често не може да буде обештећен. Такав је случај Предрага Милошевића из Панчева.

Милошевић, чијег је једанаестогодишњег сина напао пас, штету још не може да наплати од власника пса.

"Окривљени од новембра одбија да плати 170.000 и судске трошкове од 68.000 динара. Закључком суда у сврху пленидбе ствари код окривљеног ја сам позван да обезбедим бравара да се у ту кућу уђе, иначе ће судски поступак бити обустављен", рекао је Милошевић.

Бравара, међутим, није успео да нађе. "Остао сам у чуду, али сам тражио бравара. Нисам га нашао јер нико од Обреновца до Панчева преко Београда није хтео да то ради, јер сви су у страху", каже Милошевић.

Судови немају браваре, али имају службу која је уредно обавестила Милошевиће да ће и њима, ако не плате судске трошкове, бити заплењена имовина.

У Министарству правде кажу да би из овог зачараног круга могло да се изађе тек када у Србији заживи пракса приватних судских извршитеља, што предвиђа нови Закон о извршном поступку.

Државни секретар Слободан Хомен очекује да ће се тада и брзина извршења пресуда удвостручити.

"Сама идеја увођења приватних извршитеља јесте да смањите трошкове држави, да смањите администрацију, а када неко ради приватно тај ће радити далеко ефикасније, односно његова накнада и зарада ће зависи од учинковитости и ефекта рада", рекао је Хомен.

А то што нико неће да се прихвати посла да обија туђи стан, чак ни у пратњи полиције не чуди, јер је пре три године у сличном поступку настрадао један службени судски бравар, пошто је на вратима био постављен експлозив. Остао је трајни инвалид.

"

http://webvideocall.oovoo.com/callme/acafaca68/243

среда, 22. септембар 2010.

Криза узнемирила и Словенце

Криза узнемирила и Словенце: "Просечна месечна зарада од 1.000 евра и чланство у Еврпоској унији звучи као решење наших највећих проблема. Међутим, Словенцима то није довољно. Кажу да је живети у Словенији скупо, а и да им није лако да се прилагоде европским правилима рада и живота.



Криза узнемирила и Словенце

Кажу да је живети у Словенији скупо, а и да Словенцима није лако да се прилагоде европским правилима рада и живота. Просечна месечна зарада од 1.000 евра и чланство у Еврпоској унији изгледа није довољно.

У Словенији сматрају да су међу највећим жртвама кризе у Европској унији. У локалним радњама цене су сличне као и у Србији, иако у просеку зарађују три пута више.

Словенија је земља са најстаријим становништвом у Европској унији. Кажу, ако се настави садашњи тренд, 2015. године ће за пензије издвајати 65 одсто бруто домаћег производа.

"Није само проблем што људи сувише рано одлазе у пензију. Мало је активних, сувише мало људи ради за оне који су у пензији, који студирају", рекао је министар за развој и европске послове Словеније Митја Гаспари.

Гаспари каже да треба проширити број активних становника и додаје да није тачно да се брже запосле они који студирају.

"Није тачна ни тврдња да ако старији раде има мање посла за младе. Са новим технологијама треб отварати нова радна места", наводи Гаспари.

Економска криза уздрмала је словеначку привреду. Фирме банкротирају, попут "Муре", или грцају у дуговима, као "Меркур". Око 100.000 људи је незапослено, а и они који раде нису сигурни за посао јер ће, кажу, пропасти још неке фирме.

"Држава је богата и сви одмах добију високе отпремнине и надокнаду за плате. Држава се ангажјује да би људи добили помоћ и да би се отворила нова радна места", навела је Даница Пург из Школе менаџмента са Бледа.

Словенци су се надали да ће се немачка привреда много брже опоравити од кризе, што би директно утицало и на њихову привреду. Како се то није десило, биће задовољни ако ове године остваре економски раст од 1,5 одсто.

"

http://webvideocall.oovoo.com/callme/acafaca68/243

недеља, 19. септембар 2010.

Društvena mreža za ljubitelje putovanja – KlubPutnika.com

Društvena mreža za ljubitelje putovanja – KlubPutnika.com: "

KlubPutnika.com predstavlja specijalizovanu (vertikalnu) društvenu mrežu koja ima za cilj okupljanje ljubitelja putovanja na jednom mestu. Ovaj “klub” je nastao 2008. g. i trenutno okuplja preko 4.000 članova u preko osamdeset različitih grupa, koje pokrivaju skoro sve oblasti koje bi mogle da interesuju osobe koje su “zaljubljene” u putovanja.


KluPutnika.com je bio predstavljen kao studija slučaja na ovogodišnjoj konferenciji E-trgovina, kao primer kreiranja društvene mreže na (tada) besplatnoj platformi (Ning).



U sklopu ovog bloga ranije sam pominjao primer društvene mreže KlubPutnika u kontekstu njihovog modela zarade, gde sam najavio da ću napisati poseban prikaz ovog projekta.



Da li ste razmišljali da napravite svoj Facebook?


U Srbiji nema puno samostalnih specijalizovanih društvenih mreža (društvene mreže koje se bave jednom tematikom), a nemam puno informacija da postoji bar pet specijalizovanih društvenih mreža koje imaju preko 1.000 članova.


Na prvi pogled deluje prvo komplikovano imati svoju plaformu za društvenu mrežu, ali takvi servisi postoje, a u poslednje vreme najviše se priča o besplatnom WordPress dodatku za kreiranje društvenih mreža – BuddyPress.


KlubPutnika.com predstavlja primer da se može izgraditi online zajednica na besplatnim platformama za društvene mreže, iako u njihovom konkretnom slučaju oni su tada besplatni Ning nadogradili sa plaćenom uslugom zbog dodatnih prednosti, obzirom da su u startu osmislili komercijalni poslovni model društvene mreže.


Mnogo veći problem od same platforme za društvene mreže jeste kako da zadržite korisnike koji dođu na vašu društvenu mrežu, i da ih pride dovoljno animirate da se oni samostalno angažuju da pišu svoje komentare (putopise), da pozivaju druge članove, postavljaju pitanja, odgovaraju na pitanja…


To je veoma slično kao i kod kreiranja foruma – Softer za forume kao što je PHPBB može da se instalira za minut, ali je pitanje koliko je potrebno vremena da bi se kreirala neka online zajednica.


Savet: Ako nemate osobu koja će da animira posetioce društvene mreže (ili nekog foruma) sa ciljem da kreira online zajednicu onih koji će aktivno participirati na toj društvenoj mreži – nemojte se upuštati u njeno kreiranje.


Model zarade KlubPutnika.com


putovanja klub putnikaDo nedavno, model zarade ovog projekta je bio klasičan advertajzing model, u kombinaciji sa varijantom da su turističke agencije (oglašivači) mogli da postave veći broj svojih aranžmana na berzi putovanja, kao sastavnom delu sajta KlubPutnika.com.


U poslednjih nekoliko meseci aktuelno je razvijanje brendiranih putovanja u režiji samog KlubaPutnika, gde je svaki od aranžmana na posebnom pod-domenu kluba putnika.


U ponudi je vaći broj veoma raznorodnih aranžmana koji se uglavnom dosta razlikuju od onoga što možete pronaći u ponudi klasičnih turističkih agencija.


Što ovi brendirani aranžmani budu uspešniji sa aspekta interesovanja korisnika servisa KlubPutnika (ciljna grupa je već dostupna preko društvene mreže), toliko će vlasnici ovog projekta imati mogućnosti da ozbiljnije razvijaju ovaj servis, i da imaju svoja putovanja kao osnovni model zarade ovog projekta.



Mišljenja sam da ovaj projekat ima lepu budućnost, i to im stvarno želim…



Rating: 7.8/10 (4 glasova cast)



"

http://webvideocall.oovoo.com/callme/acafaca68/243

Архива чланака

Powered By Blogger

FACEBOOK