Banner Generator at Voidix.com



четвртак, 5. август 2010.

Перионица Сплит

Перионица Сплит: "Бродови америчке ратне морнарице могли би, од следеће године да, приликом повратка из Персијског залива, пристају у Сплит на прање. У операцији 'вошдаун' биће чишћена и опрема коју брод носи, пише 'Слободна Далмација'.

Перионица Сплит

Сплит би могао да постане место за прање и чишћење америчких ратних бродова дугачких око 200 метара, који превозе 1000 маринаца, пише Слободна Далмација.

Према писању хрватског листа, у луци у Сплиту, у оквиру операције "Вошдаун", на чишћење би могла да стигне и опрема коју брод носи: тенкови, хеликоптери, топништво, противоклопна возила, оружје и муниција.

До јануара 2008. године, бродови су пристајали у луци у Шпанији, а због реновирања пресељени су у Кувајт. Међутим, следеће стално пристаниште, према речима хрватског листа, могла би да буде Далмација.

Лист наводи да су се, прошле недеље, са америчким војним изасланицима састали представници хрватских министарстава, полиције, државне границе и Луке Сплит, када су Американци изложили идеју да њихови ратни бродови, до четири пута годишње, пристају у Сплиту.

Недељник Глобус преноси да су размотрене логистичке могућности и да је договорено да ће америчка страна, у што краћем року, доставити оквирни план долазака бродова и остале податке.

Иначе, операција "Вошдаун" изгледа тако да лука осигура простор, нешто од опреме, попут електричних генератора, те пољопривредне и царинске инспекторе, а све остало раде маринци - искрцавају опрему, чисте је и враћају на брод. Цела операција траје највише седам дана, пише Слободна Далмација.

"

http://webvideocall.oovoo.com/callme/acafaca68/243

Румски вашар

Румски вашар: "

03. август 2010.

Са традицијом дугом преко 260 година и овог месеца се одржава румски вашар. Сваког трећег у месецу, било ког дана у недељи, купци и продавци из целе Србије се окупљају на румском вашару како би купили или понудили робу из широког асортимана. Вашар је почео данас, у раним јутарњим часовима и траје до вечерњих часова.

Вашар у Руми


"

http://webvideocall.oovoo.com/callme/acafaca68/243

понедељак, 2. август 2010.

Najveći broj nezaposlenih u Rumi

Najveći broj nezaposlenih u Rumi: "

NezaposlenPrema podacima iz juna Nacionalne službe za zapošljavanje, od ukupnog broja nezaposlenih, njih 27.340, u sremskom okrugu, 8.200 lica su ona koja prvi put traže posao, a preostala lica su već bila u nekoj vrsti radnog odnosa.

Podaci govore da je 1.744 novoprijavljenih lica, što u odnosu na maj predstavlja povećanje stope nezaposlenosti od 20%.

Najveći broj nezaposlenih se nalazi upravo u rumskoj opštini, a zatim i u sremskomitrovačkoj opštini.

"

http://webvideocall.oovoo.com/callme/acafaca68/243

Архива чланака

Powered By Blogger

FACEBOOK