Banner Generator at Voidix.com



недеља, 3. октобар 2010.

Хапшење хакера у Украјини

Хапшење хакера у Украјини: "Пет хакера ухапшено у Украјини због крађе 70 милиона долара са рачуна у америчким банкама. Чланови глобалне групе хакера користили рачунарски вирус 'зевс тројан' како би крали новац америчким предузећима.

Хапшење хакера у Украјини

Украјинске власти ухапсиле су пет особа осумњичених за компјутерски криминал и крађу 70 милиона долара са рачуна у америчким банкама.

Званичници америчког Федералног истражног бироа саопштили су на конференцији за новинаре да су у оквиру међународне операције украјинске власти у четвртак привеле пет особа и спровеле осам претреса, а да је у САД раније ухапшено 39 људи, а да су оптужене 92 особе.

Чланови глобалне групе хакера наводно су руководили шемом у којој су користећи рачунарски вирус "зевс тројан" крали новац малим и средњим америчким предузећима, пренела је агенција Ројтерс.

У тој криминалној акцији коришћен је "малвер" , врста софтвера који бележи лозинке, бројеве рачуна и друге податке потребне да се приступи онлајн банкарским рачунима.

У превари су учествовали странци који су дошли у САД са студентским визама и који су под лажним именима отварали банкарске рачуне.

Званичници Еф-Би-Аја су изјавили да је истрага почела у мају прошле године после пријаве компаније у Омахи у америчкој држави Небраска, и убрзо се проширила на Њујорк и Њу Џерси, али нису желели да кажу колико банака је претрпело губитке нити које су то банке.

"

http://webvideocall.oovoo.com/callme/acafaca68/243

Нема коментара:


Архива чланака

Powered By Blogger

FACEBOOK