Banner Generator at Voidix.com



субота, 24. јул 2010.

Батине због екавице

Батине због екавице: "Отац и два сина нападнути, најпре вербално, па физички, јер су на плажи у Подградини, код Задра говорили екавицом. Нападачи приведени прекршајном судији.

Батине због екавице

Српски туристи, 40-годишњи мушкарац и његова два сина од 14 и 16 година, нападнути су јуче на плажи у Подградини, код Задра.

Иако полиција није навела њихову националност, медији истичу да је разлог напада то што су нападнути говорили екавицом, због чега им је пришао пијани 47-годишњак, коме је касније измерено 2,28 промила алкохола у крви.

Нападач је прво вербално оптуживао 40-годишњака, а затим је почео и да га гура. Њему се придружио и један 16-годишњак, који је децу 40-годишњака ударао у главу.

Нападнути су одбили лекарску помоћ, а нападачи су ухапшени и јутрос приведени судији за прекршаје. Чланови нападнуте породице српске националности имају хрватско држављанство, а живе у Немачкој, јавили су медији.

Ово је други инцидент с обележјима физичког насиља над Србима на том делу хрватског Јадрана.

Претходни се десио у Водицама, код Шибеника, кад је један Србин нападнут после свађе с возачем мопеда, који је возио у супротном смеру.

Починилац је оптужен за кршења јавног реда и мира, али полиција је оценила да се ту не ради о етнички мотивисаном инциденту.

"

http://webvideocall.oovoo.com/callme/acafaca68/243

Predstavljena knjiga Jelisavete Stolić Danilović

Predstavljena knjiga Jelisavete Stolić Danilović: "

Jelisaveta Stolić DanilovićU čitaonici Gradske biblioteke sinoć je predstavljena knjiga 'Kad ljubav izgubi gospodara', Jelisavete Stolić Danilović.

Knjiga 'Kad ljubav izgubi gospodara' je putopisna proza, nastala na osnovu dnevničkih beležaka autorke. U središtu je ljubavna priča jednog para srednjih godina. Listajući svoje uspomene, autorka opisuje manastire Vojvodine i Srbije, vojvođanske izložbe i manifestacije, dvorce i zamkove, prirodne lepote Fruške Gore, Srbije i Makedonije, proslave, praznike, predele Grčke, Rumunije i Moskve, u kojoj je provela novogodišnje i božićne praznike...

Proza Jelisavete Stolić Danilović obiluje sećanjima na dane detinjstva i rane mladosti provedenih u centru grada rodne Rume.

"

http://webvideocall.oovoo.com/callme/acafaca68/243

Архива чланака

Powered By Blogger

FACEBOOK