Banner Generator at Voidix.com



петак, 23. септембар 2011.

Хапшење због корупције

петак, 23. сеп 2011, 16:07 -> 19:33 RTS

Хапшење због корупције

Четири особе приведене због корупције, међу њима и члан Високог савета судства, судија Благоје Јакшић. Две особе у бекству. Сумња се да су прибавили противправну корист од 20 милиона динара.

Полиција је привела неколико особа због корупције у судству, међу којима и члана Високог савета судства, судију Благоја Јакшића. Привођења су изведена по налогу Тужилаштва за организовани криминал.

Oсим Јакшића, ухапшени су Благоје Чуровић, Драган Гавриловић и Мирослав Божовић, радници Основног суда у Косовској Митровици, којима је одређен притвор до 30 дана. Миодраг Лакетић и Љубомир Бишевац су у бекству и полиција за њима је расписана потерница, потврдио је министар полиције Ивица Дачић.

Њих шесторица се сумњиче да су прибавили противправну корист од 20 милиона динара. Јакшића тренутно саслушава истражни судија Вишег суда у Београду.

Благоју Јакшићу је данас укинут имунитет, који га је штитио ог кривичног гоњења, а тужилаштво је предложило да му се одреди притвор.

Јакшић од 2010. године обавља функцију судије Вишег прекршајног суда у Београду. На директним изборима изабран је за члана Високог савета судства.

Јакшић (54) је од 1986. године је изабран за судију Општинског суда у Косовској Митровици као претресни судија у кривичном одељењу. Од јула 1992. до априла 2002. године обављао је дужност председника Општинског суда у Косовској Митровици.

Привредник Љубомир Бишевац је, како се сумња, уз помоћ Миодрага Лакетића, противправно прибавио локал површине 320 квадратних метара.

Сумња се да је Бишевац постао власник локала у Косовској Митровици на основу фалсификованог уговора који је склопио са фирмом "ДП Лукс", коју је представљао Лакетић.

Локал је касније, наводно, продао и тако прибавио противправну имовинску корист од 20 милиона динара. Овера непостојећег уговора је, како се сумња, обављена у тадашњем општинском суду у Косовској Митровици по налогу председника Општинског суда Благоја Јакшића.

Јакшић је, наводно, наложио радницима суда да заведу непостојећи уговор и таквом злоупотребом положаја омогућио Бишевцу да стекне притвправну корист.

Како сазнаје РТС, један од њих је пре неколико дана исцепао странице из званичних судских књига како би прикрио ову радњу.

Бишевац је од раније познат истражним органима, а траже га и међународне снаге на Косову због сумњи да је чинио кривична дела, због чега се 2001. године преселио у Београд.



Архива чланака

Powered By Blogger

FACEBOOK