Banner Generator at Voidix.com



субота, 24. јул 2010.

Батине због екавице

Батине због екавице: "Отац и два сина нападнути, најпре вербално, па физички, јер су на плажи у Подградини, код Задра говорили екавицом. Нападачи приведени прекршајном судији.

Батине због екавице

Српски туристи, 40-годишњи мушкарац и његова два сина од 14 и 16 година, нападнути су јуче на плажи у Подградини, код Задра.

Иако полиција није навела њихову националност, медији истичу да је разлог напада то што су нападнути говорили екавицом, због чега им је пришао пијани 47-годишњак, коме је касније измерено 2,28 промила алкохола у крви.

Нападач је прво вербално оптуживао 40-годишњака, а затим је почео и да га гура. Њему се придружио и један 16-годишњак, који је децу 40-годишњака ударао у главу.

Нападнути су одбили лекарску помоћ, а нападачи су ухапшени и јутрос приведени судији за прекршаје. Чланови нападнуте породице српске националности имају хрватско држављанство, а живе у Немачкој, јавили су медији.

Ово је други инцидент с обележјима физичког насиља над Србима на том делу хрватског Јадрана.

Претходни се десио у Водицама, код Шибеника, кад је један Србин нападнут после свађе с возачем мопеда, који је возио у супротном смеру.

Починилац је оптужен за кршења јавног реда и мира, али полиција је оценила да се ту не ради о етнички мотивисаном инциденту.

"

http://webvideocall.oovoo.com/callme/acafaca68/243

Нема коментара:


Архива чланака

Powered By Blogger

FACEBOOK