Banner Generator at Voidix.com



уторак, 25. јануар 2011.

Наше вести нису званичне, али су истините!


Сви знамо да у математици постоји потребан и довољан услов. Потребан услов да би били Црква је Света Тајна крштења. Али, то је само потребан, али није довољан услов за наше спасење и да би били Црква. Потребно је још да се држимо Божијег Закона, односно, како каже Свети Јустин Ћелијски: “Да свестрано кроз Свете Тајне и Свете Врлине растемо у меру раста висине Христове”.

Црква могу бити само оне крштене душе које се држе Божијег Закона и који се труде да живе по Светим Тајнама и Светим Врлинама. Познато је да преосвећени владика Артемије, заједно са његовим монасима не пропагирају никакве јереси, нису нарушили Божији Закон, јер се труде да живе Свето-врлинским животом, чувајући Православну веру чисту и аутентичну, као што су нам је предали Свети Апостоли и Свети Оци Цркве. Они и јесу Црква, Стуб и тврђава Истине и на њих се сви ми треба да угледамо који желимо да останемо Црква и да се у њој спасемо.

Не може се рећи да су Црква они који свесно и упорно пропагирају свејерес екуменизма, који уводе разне новотарије у СПЦ, који се клањају римском папи, који игноришу верни народ који им је Бог поверио, ради некаквих глобалистичких утопија, и који се не држе канона Светих Апостола и Светих Отаца Цркве, већ крше Божији Закон. Клевете, лажи, гордост, среброљубље, лицемерство, фарисејство и друго, наравно, немају никакве везе са Светим Врлинама, већ напротив то су греси, од којих су неки и смртни.

Раскол у Цркви никад не може направити онај ко се држи Божијег Закона и ко живи по Светим Тајнама и Светим врлинама, јер они увек остају ЦРКВА, Стуб и Тврђава Истине. Раскол могу да направе и из Цркве да изађу само они безумници који пропагирају разне јереси и крше Божији Закон, зато што не живе по Светим Тајнама и Светим Врлинама. Треба нагласити да екуменизам није само јерес већ СВЕЈЕРЕС!

Екуменизам је, дакле, скуп многобројних јереси или свејерес. Зар се може рећи за безумне епископе који пропагирају екуменизам и иду по разним екуменистичким “парасинагогама” молећи се разним демонима, да су Црква, само зато што су крштени? Тако исто, зар се може рећи за епископе који крше Божије Заповести, па признају и клањају се другим боговима, рецимо папи римском, а не Живом Богу да су Црква, само зато што су крштени. Зар се може рећи за гордељиве и надмене епископе, лицемере и фарисеје, који игноришу свој православни верни народ ради својих неких глобалистичких поимања и ставова да су Црква, само зато што су крштени? Зар се може рећи за епископе који свесно крше каноне Светих Апостола и Светих Отаца Цркве и сам Божији Закон да су Црква, само зато што су крштени? Шта рећи за те издајнике Православља и Србства, који не сабирају него растурају све оно што су сабирали Свети Оци током 20 векова Хришћанства, да ли су Црква, само зато што су крштени?

Тешко вама лицемери и фарисеји – недостојни епископи српски! Не плашите више Правосавни верни народ вашим измишљотинама да владика Артемије, његово монаштво, свештенство и верни православни народ српски прави раскол у Цркви. Не затварајте другима врата у Царство Небеско, ако ви не желите да уђете у Њега! Нико вам не брани да идете широким путем којим сте наумили, али немате право да у име Цркве, којој очигледно и не припадате, верном народу просипате отров адске ваше душе.

Потпуно разумем одлазак монаха и монахиња из Рашко – призренске епархије. Крајње је време да се СВИ ЕПИСКОПИ СРПСКИ КОЈИ СЕ СМАТРАЈУ ДА СУ ЦРКВА САСТАНУ И СПРЕЧЕ ОДЛАЗАК МОНАХА ИЗ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ И ТИМЕ САЧУВАЈУ СРБИЈУ У СВОЈИМ ГРАНИЦАМА. ТО ЈЕДИНО МОГУ УРАДИТИ АКО СЕ ПОНИШТЕ БЕЗАКОНЕ ОДЛУКЕ БЕЗАКОНИХ И НЕЦРКВЕНИХ ВЛАДИКА И ВРАТЕ ПРЕОСВЕЋЕНОГ ВЛАДИКУ АРТЕМИЈА НА КОСОВО и његову Епархију. Ако то не урадите, сви епископи ће бити криви и пред Богом и пред народом за све последице.

Стубови и тврђаве Истине остају увек Црква, јер је истинит Онај ко је рекао да врата паклена не могу надвладати Цркву коју је Христос створио.

Недељко

Архива чланака

Powered By Blogger

FACEBOOK