Banner Generator at Voidix.com



четвртак, 26. мај 2011.

Хитлер учио псе да говоре и пишу?

четвртак, 26. мај 2011, 09:41 -> 14:58

Нацисти су током Другог светског рата покушали да изграде застрашујућу армију „паса који говоре“. Осим што су желели да покоре цео свет, имали су и планове да науче псе да говоре и читају, како би они заменили војнике ангажоване на чувању логора.

h-1.jpg

Адолф Хитлер, нацистички вођа, веровао је да је псе могуће научити да говоре и комуницирају са његовим СС официрима. Имао је чак и посебну школу за псе где су их учили разним вештинама.

Званичници тадашње нацистичке немачке регрутовали су тзв. „образоване псе" широм Немачке и учили их да говоре и дају сигнале својим шапама. Један од паса је, наводно, научио да изговара речи "Mein Führer", што је понављао сваки пут када би га неко упитао ко је Адолф Хитлер.

Пас по имену Ролф, ердејл теријер, шапом је показивао на појединачна слова и тако „исписивао" речи, па и целе реченице. Сам Хитлер је био велики љубитељ паса, имао је два немачка овчара, Белу и Блонди.

h-2.jpg

Немци су се надали да ће им пси помоћи у рату, да ће радити заједно са СС официрима и чувати концентрационе логоре.

h-3.jpg

Бизарни експеримент је откривен после дугогодишњег истраживања академика др Јана Бондесона са Универзитета у Кардифу, у Великој Британији, који се бавио уникатним и невероватним псима у историји.

h-4.jpg

Доктор Бондесон је у Берлину изучавао документа која сведоче о необичним експериментима спроводеним од стране нацисти над псима. Проналазили су најинтелигентније псе и учили их у школи да комуницирају као људи.

h-5.jpg

„Двадесетих година су у Немачкој живели 'психолози за животиње', који су веровали да су пси интелигентни готово исто као и људи, и да су способни да размишљају и говоре", рекао је др Бондерсон.

h-6.jpg
Ева Браун и Адолф Хитлер са својим љубимцима


Архива чланака

Powered By Blogger

FACEBOOK