Banner Generator at Voidix.com



понедељак, 9. мај 2011.

Đoković je Supermen

Španski mediji: Đoković je Supermen koji vlada teniskom planetom

Autor: Tanjug09.05.2011. - 12:02Komentara (2)

Španski mediji se danas utrkuju u epitetima kojima veličaju pobedu najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića nad nekrunisanim kraljem šljake Rafaelom Nadalom u finalu Mastersa u Madridu.

Španski mediji dan posle meča sa Nadalom ne štede reči hvale kojim opisuju nadmoćnost Novaka Đokovića

Španski mediji dan posle meča sa Nadalom ne štede reči hvale kojim opisuju nadmoćnost Novaka Đokovića

Najdalje u pohvalama otišao je madridski sportski dnevnik „Elmundo deportivo" koji je Đokovića nazvao Supermenom.
"Đoković je definitivno Supermen koji je ovladao našom teniskom planetom", ocenio je autor teksta i naglasio da je srpski teniser „magične moći dobio u finalu Dejvis kupa u decembru kada je Srbija u Beogradu prvi put u istoriji osvojila titulu".
"Ne postoji ljudski stvor na Zemlji koji danas može da se suprotstavi čoveku 'sa Kriptona' takvog igračkog žara, snage udaraca i fizičke spremnosti", kaže se u nadahnutom tekstu.
„Spremnost Novaka Đokovića bila je očigledna i do sada, ali je njegova superiornost došla do punog izražaja osvajanjem 'planete Rafaela Nadala", ističe se u tekstu.
Madridski „As" u naslovu tvrdi da niko danas „na Zemlji ne može da pobedi Đokovića".
„Po onome što smo videli juče, Džokler Nole je sada pobedom nad Nadalom na šljaci u Madridu osvojio i sam teniski Mont Everest, a ostalo mu je da osvoji još nekoliko vrhova od preko 8.000 metara - Rolan Garos, Vimbldon, kao i mesto broj jedan na svetu", tvrdi autor teksta.
„Marka" je u naslovu ocenila da je „uragan Đoković uništio Nadala i na šljaci", kao i da je „nepobedivi Srbin istakao kandidaturu za mesto broj jedan".
„Ovo je prva pobeda Đokovića nad Nadalom na šljaci u njihovih deset međusobnih dvoboja na toj podlozi. Ovo je i šesta titula Đokovića ove sezone, odnosno njegov 32. uzastopni trijumf, kojim se na manje od 2.000 bodova približio prvom mestu. Sledeća stanica - Rim", zaključila je „Marka".

Архива чланака

Powered By Blogger

FACEBOOK