Banner Generator at Voidix.com



понедељак, 20. јун 2011.

DROGIRANA ILI PIJANA PITANJE JE SADA

20. 06. 2011

PRESS

Svetska blamaža: Najveći skandal pijane Ejmi

Pljačka Koncert u Beogradu Ejmi Vajnhaus jedan je od najgorih u njenoj karijeri i u istoriji srpske prestonice. Svi strani mediji preneli vest o sramotnom nastupu na Kalemegdanu

Ejmi Vajnhaus u Beogradu
Mučnina... Ejmi šokirala fanove na početku turneje

Ejmi Vajnhaus zaprepastila je Beograđane jednim od najgorih koncerata u istoriji grada. Beogradska publika šokirana je pijanim ispadima britanske soul pevačice koja nije uspela da „izgura" važan koncert na samom početku evropske turneje.

Ejmi Vajnhaus u Beogradu

Svetski mediji koji se bave industrijom zabave u izveštajima iz Beograda složili su se da je ovakav početak turneje šokirao čak i njene fanove navikle na skandale.

Strani mediji istakli su u prvi plan ljubav žitelja Srbije prema muzici zbog koje su, i pored malih plata, izdvojili veliku sumu novca da bi videli nastup soul dive. BBC je konstatovao da je bes publike koja je izviždala pevačicu bio potpuno razumljiv. Novinar BBC-ja naveo je da su karte za ovaj koncert koštale i do 45 evra „u zemlji u kojoj su plate među najnižima u Evropi", te da je bes publike bio razumljiv.

- Ovaj nastup Ejmi Vajnhaus biće zapamćen samo po lošom stvarima - zaključio je izveštač britanske medijske kuće.

Britanski „Dejli mejl" rekao je da su „srpski fanovi užasnuto posmatrali kako se Ejmi spektakularno vraća čašici", a američka mreža NBC istakla je da joj fanovi nisu ostali dužni, surovo izviždavši posrnulu pevačicu.

BBC saoseća sa Srbima

Posetioci koncerta na Kalemegdanu kući su otišli praćeni osećanjem razočaranja, ublaženog ipak fantastičnim Mobijevim nastupom. Glumac Gordan Kičić kaže za Press da je Ejmi prešla sve granice rokerskog ekscesa.

- Nisam se nešto preterano skandalizovao, to je sve deo rokenrola, mada je Ejmi ipak otišla malo predaleko. I ranije se, na primer sedamdesetih godina, dešavalo da muzičari prave ekscese pod raznim opijatima, ali oni su u tom stanju pružali svoje najbolje „partije". Ejmi je u odnosu na njih baš preterala - rekao je Kičić.

Zvonimir Đukić Đule, pevač grupe „Van Gog" i redovni posetilac svih većih koncertnih dešavanja u gradu, kaže za Press da je izuzetno razočaran katastrofalnim nastupom Ejmi Vajnhaus.

- Bolje da nisam bio. Sramotno je da se onako nešto dogodilo na tako božanstvenom mestu. Prizor je bio neverovatan: osvetljene zidine, srećna masa, mesec na nebu, i onda dođe tako neka osoba i sve to pokvari. To je bilo vređanje inteligencije publike, vređanje naroda - gnevno govori Đule Van Gog.

Popularni muzičar osvrnuo se i na fenomenalan prateći bend Ejmi Vajnhaus:

- Muzičari koji je prate zaslužuju čistu desetku. Ali, koliko god da su oni davali sve od sebe, ona je to sputavala i na licima im se videlo da im nije svejedno - rekao je Đule.


Архива чланака

Powered By Blogger

FACEBOOK