Banner Generator at Voidix.com



недеља, 24. јул 2011.

Преминула Ејми Вајнхаус

субота, 23. јул 2011, 18:41 -> 01:10


Контроверзна британска певачица Ејми Вајнхаус, пронађена је мртва у свом дому у Лондону, потврдила полиција. Вајнхаус је преминула од превелике количине дроге, саопштили су њени менаџери.

19.35 - Курт Кобејн, Џенис Џоплин, Џим Морисон, Џими Хендрикс и Ејми Вајнхаус, сви умрли у 27. години.

Британска певачица Ејми Вајнхаус умрла је од превелике количине дроге у 27 години, потврдили су данас њени менаџери, а преносе британски медији.

Ejmi-box.jpg

Тело Вајнхаусове пронађено је око 17 часова у њеном дому, у северном Лондону. Ејми Вајнхаус је имала само 27 година.

Певачица феноменалног гласа последњи пут је виђена раније ове седмице на "Ај-тјунс" фестивалу у северном Лондону, а последњи концерт одржала је прошлог месеца у Београду.

Неименовани полицијски извор каже да је Хитна помоћ стигла у њену кућу око 17 сати, као и да је она већ тада била мртва.

У јуну, Ејми Вајнхаус је, после десетак дана проведених у Клиници за одвикавање од зависности у Лондону, кренула на европску турнеју од 12 концерата, од којих је први био у Београду, али се певачица на бини појавила дезоријентисана, а читав наступ се претворио у дебакл. Турнеја је одмах отказана.

Ејми је, током каријере имала озбиљних проблема са алкохолом, хероином и кокаином, али је чврсто веровала да ће успети да се извуче из недаћа.

"Ако ме притерају уза зид, премлатићу их. Ако сами не можете да решите проблеме, нема вам помоћи", рекла је у једном интервјуу Ејми Вајнхаус.

Удаја и проблеми са дрогом

Ејми се у мају 2007. године удала за Блејка Филдера Сивила, бившег продуцента који је, касније, признао да ју је увукао у свет крека и хероина. После силних проблема, развели су се две године касније.

ejmi.jpg-v.jpg

Те 2007. године, Ејми Вајнхаус отказала је серију концерата, образлажући такве поступке исцрпљеношћу и болестима, али је нешто касније завршила у болници због превелике дозе свега, хероина, екстазија, кокаина, кетамина, вискија и вотке.

Прве гласине о њеној смрти појавиле су се на сајту друштвене Интернет мрежеТвитер, а потврда је стигла по подне.

Рођена је 14. септембра 1983. године у северном Лондону, у јеврејској породици.

Прославила се другим студијским албумом "Back to Black", издатим у октобру 2006. године, који јој је донео пет Греми награда.

Деби албум "Frank" објавила је 2003. године и он је наишао на добар пријем код критике у Великој Британији, и био је номинован за Награду "Меркур".

У фебруару 2007. године добила је награду БРИТ за најбољу британску уметницу.


Архива чланака

Powered By Blogger

FACEBOOK