Banner Generator at Voidix.com



петак, 14. октобар 2011.

"Скајп" у власништву "Мајкрософта"

петак, 14. окт 2011, 11:34 -> 13:06 RTS


Компанија "Мајкрософт" и званично постала власник "Скајпа", плативши за ту фирму рекордних 8,5 милијарди долара.

Куповина оператера Интернет телекомуникације "Скајпа", започета у мају и претходно одобрена од стране Европске комисије, завршена је и то по цени од 8,5 милијарди долара, чиме је "Скајп" постао огранак "Мајкрософта".

skype.jpg

У "Скајпу" су истакли да ће им спајање са "Мајкрософтом" на најбољи начин омогућити убрзање спровођења циљева, а у "Мајкрософту" наводе да ће производи "Скајпа" и даље бити пласирани на тржиште на аутономан начин.

Европска комисија одобрила је раније куповину "Скајпа". Комисија је тада закључила да се активности две фирме на кључном тржишту видео-комуникација преклапају и да њихово спајање неће угрозити конкурентност.

Куповину је претходно одобрила и америчка Федерална трговинска комисија.

"Скајп" ће убудуће подржавати сервисе као што су Иксбокс и Виндоуз Фоун, док је "Мајкрософт", с друге стране, обећао да ће наставити да пружа подршку клијентима "Скајпа" за остале платформе које нису у власништву "Мајкрософта".

Ова досад највећа куповина "Мајкрософта" за њих је и стратешки потез, јер ће на тај начин корисницима понудити чувену услугу "онлајн" телефонирања и направити велики продор на тржиште Интернета и "смартфонова".

"Скајп" сваког месеца има у просеку око 150 милиона корисника, а популаран је нарочито у малим предузећима. Фирма је, међутим, у губицима, јер је већина људи користи за бесплатне разговоре.

Многи аналитичари су суму коју је "Мајкрософт" понудио за куповину "Скајпа" оценили као претерану.


Архива чланака

Powered By Blogger

FACEBOOK