Banner Generator at Voidix.com



субота, 15. јануар 2011.

Naučnici za osnivanje tela za komunikaciju sa vanzemaljcima

PREDLAŽE SE KOMITET U UN

VIDEO

LONDON - Grupa naučnika iz Britanskog kraljevskog društva (BKD) založila se za osnivanje internacionalnog tela za poslove sa vanzemaljskim civilizacijama.

Nezadovoljni saradnjom svetskih vlada, profesor Džon Zarnecki i dr Martin Dominik, u uvodnom delu dokumenta koji je pripremio BKD, pišu da "nedostatak saradnje može da se nadomesti stvaranjem internacionalnog okvira istinskim globalnim naporima, kojima će rukovoditi telo koje je međunarodno politički legitimno".


Oni predlažu da Ujedinjene nacije, koje već imaju Komitet za mirnodopsko korišćenje svemira, osnuju poseban komitet, koji bi bio nadležan u slučaju da nas kontaktiraju vanzemaljaci - nešto poput nacionalnih ministarstava za spoljne poslove, ali sa svemirom.


  • Jedan deo teksta bavi se i sudbinom svetskih religija u slučaju da nas kontaktira neko iz svemira. Ted Peters, profesor teologije, sugeriše da bi religije doživele kolaps, ali da bi se, poput feniksa, digle iz pepela.
  • "Teolozi sigurno neće ostati bez posla. Pred njima će se javiti novi izazovi, jer će morati da redefinišu klasična religijska uverenja zbog novih i širih vizija o Božjim stvorenjima", rekao je Peters.

Taj posao se ne sme shvatiti olako, jer onaj ko se odluči za kontakt sa vanzemaljcima mora biti spreman na najgore, smatraju potpisnici članka, koji je preneo britanski "Gardijan".


Oni svoj stav brane tezom da je evolucija vanzemaljaca verovatno slična Darvinovoj, iz čega zaključuju da "mali zeleni" moraju da liče na nas, bar kada je reč o sklonosti ka nasilju i eksploataciji.


Naučnici u tekstu izražavaju i opravdanu bojazan, pa traže da se njihov predlog o pripremi komunikacije sa vanzemaljcima što pre uvaži. Ostalo je, međutim, nejasno ko je danas kvalifikovan za komunikaciju sa vanzemaljcima.

Uprkos društvenim internet mrežama "Fejsbuk" i "Tviter", kao i "ajpodu" i "Skajpu", teško da bi bilo koji čovekov način komunikacije bio primenjiv, naveo je radio "Dojče vele".


Архива чланака

Powered By Blogger

FACEBOOK