Banner Generator at Voidix.com



петак, 22. април 2011.

SKUPŠTINA ĆE 15 DANA ZVRJATI PRAZNA


POSLANICI NERADNICI!


Petak, 22. April, 2011.
| Autor: Jelena Velinović KURIR

Poslanici planduju sve do Đurđevdana. Svratiće u parlament na nekoliko sati sledeće srede i četvrtka

BEOGRAD - Opet lenčare za velike pare!
Poslanici Skupštine Srbije ponovo su uspeli da namaknu najmanje sedam slobodnih dana tokom Uskrsa, iako svi ostali građani, koji, pri tom, imaju daleko manje plate, neće raditi svega tri! A da, ne daj bože, javnost ne bi posumnjala da će se odmarati sve do 1. maja i duže, svratiće u parlament u sredu, a onda i u četvrtak, ali samo na tri sata, koliko traje propitivanje ministara. Onda opet na "raspust", verovatno do Đurđevdana!

Zanimljivo je da iz godine u godinu parlamentarci sebi daju sve veće odmore. U 2009. godini radili su 157 dana, a prošle svega 114! A godišnji troškovi Skupštine sve su veći. Dnevno u proseku odlazi 756.233,72 dinara, zvaničan je podatak iz skupštinskog Informatora za 2010. godinu.

Generalni sekretar Skupštine Veljko Odalović ima opravdanje za nerad:
- Nema spajanja, kakvo spajanje, radimo već u sredu, tada će biti dve aktuelne teme. U četvrtak će biti poslanička pitanja Vladi.

A Momo Čolaković, šef poslaničke grupe PUPS, čiji poslanici, inače, najredovnije dolaze na posao, smatra da nije u redu što parlament toliko pauzira.

- Zaista se malo radi i nije u redu stalno spajati praznike. Međutim, nas tu niko ne pita. Naši poslanici redovno dolaze, čak i kad nema zasedanja, ali ima mnogo onih koji slabo posećuju parlament - iskreno će Čolaković.

U parlamentu slavlje - pesma odjekivala okolnim ulicama!

Da li zaposleni u Skupštini već proslavljaju predstojeće praznike ili je u pitanju neki privatni povod, tek sinoć oko 18 sati iz zdanja parlamenta orila se muzika i pevalo sve u šesnaest! Iako je bila okačena bela zavesa, ipak smo uspeli da virnemo u prostoriju u kojoj je održana žurka i videli da je okićena balonima. Ipak, znatiželjnim novinarima ulaz je bio zabranjen. Generalni sekretar parlamenta Veljko Odalović takođe nam nije dozvolio da uđemo.

ODALOVIĆ: Ni u jednu instituciju u zemlji pristup novinarima nije dozvoljen tokom 24 časa, pa tako ni u Skupštinu kad nema ni zasedanja ni zaposlenih. Mora da se zna neki red.

KURIR: Kad smo kod reda, šta se trenutno proslavlja u Skupštini? A zaposlenih i te kako ima, trenutno pevaju pesmu "Nisam te se nagledao".

Posle nekoliko minuta Odalović se javio s novim informacijama.

ODALOVIĆ: Muziku su ostavili neki majstori i otišli. Tu nema nikog od zaposlenih.

KURIR: Ako je muzika slučajno ostala uključena, ko onda peva i otkud baloni?

ODALOVIĆ: Kakvi baloni, vi banalizujete stvari! Otkud znam kakvi baloni kad sam 50 kilometara od Beograda! To je bezobrazno pitanje! Ne možete to da me pitate!
(J. J.)


Slavica otišla u Portugal kod sina

Komentar predsednice Skupštine Slavice Đukić-Dejanović nismo uspeli da dobijemo jer ona već koristi mini-odmor! Predsednica se pravo iz Paname, gde je službeno provela pet dana, zaputila ka Lisabonu, u posetu sinu i unučićima.


Архива чланака

Powered By Blogger

FACEBOOK